atractii  zonale

Harta Judetului Buzau
DSC_8024

Vulcanii Noroiosi

Traseul catre Vulcanii Noroiosi
 
Zona Scortoasa

Cu cele 3 mari zone de interes, Paclele mari, Paclele Mici si Fierbatoarele de la Beciu, Vulcanii Noroiosi reprezinta cel mai cunoscut si frecventat punct de atractie. Fotografiile faceute in acest areal sunt cu adevarat spectaculoase!

20180106_153752

Ansamblul Rupestru Alunis

Traseul catre Vulcanii Noroiosi
 
Zona Alunis-Colti

Cu sau fara spirit de aventura, la Alunis se ajunge acum foarte usor! Biserica de lemn, vopsita in albastru este usor de identificat. Altarul bisericii este sapat in stanca, biserica in sine fiind una atipica , avand o amprenta in forma literei "L"! Sa nu uitati sa cititi si legenda bisericii! 

IMG_20200721_112538

Cascada Casoca

Traseul catre Cascada Casoca
 
Zona Siriu

Cand semetul baraj de la Siriu se arata, pe soseaua nationala, serpuinda, la dreapta se face un drum catre cascada Casoca! Vor mai fi 5 km pe care ii vei parcurge incet dar cu mare placere. Cascada se arata doar in ultimul moment, mareata si bogata in apa! Este o zana tinuta captiva in inima padurii!

Manastirea Ciolanu

Traseul catre Manastirea Ciolanu
 
Dealul Ciolanului

Manastirea, situata pe dealul cu acelasi nume, are doua biserici, situate la distanta de 100 de metri intre ele. Biserica veche are drept ctitor pe Doamna Neaga, sotia Domnitorului Mihnea Turcitul, la 1590. Biserica noua contine icoane pictate de pictorul Gheorghe Tattarescu in anul 1886.

20190831_130448

Casa V. Voiculescu

Traseul catre Casa Memoriala V. Voiculescu
DSC_8246
 
Com. Parscov

Casa Memorială „Vasile Voiculescu” recreează atmosfera familială în care s-a născut şi şi-a petrecut o bună parte a vieţii cunoscutul scriitor român. Refăcută din temelii în anii ’80, casa respectă planul construcţiei originale care a aparţinut familiei scriitorului. Spaţiul expoziţional este organizat tematic, încăperile redând aspecte și momente ale vieţii private și ale activităţii profesionale ale lui Vasile Voiculescu.

Lacul Vulturilor

Traseul catre Lacul Vulturilor
 
Zona Masivul Siriu

Sus, sus, sus...atat de sus incat vara poti avea parte de ploaie, soare, vant, ceata si bucuria muntilor in numai o jumatate de ora! Sunt mai multe trasee in functie de zona de unde incepeti sa urcati! Te vei simti cu adevarat fiul/ fiica muntilor!

IMG-20171215-WA0008
trovanti

Trovantii de la ULMET

Traseul catre Trovanti
 
Zona Bozioru

Cunoscuti deasemenea si ca Pietrele Crescatoare, aceasta zona va trimite cu gandul in preistoric, calarind coama unui dinozaur! De la soseaua din Bozioru sunt 2 km, pe care mai nou trebuie sa-i parcurgi pe jos. Apoi 15 min de urcat prin padure, pina pe coama dinozaurului. Dupa ce ajungi la Trovanti mai ai 300 mde metri pina la Balena, la Coloana si la Delfin!

IMG_20200821_120240

Muzeul Chihlimbarului

Traseul catre Muzeul Chihlimbarului
 
Zona Colti

Initiativa construirii acestei colectii dateaza din 1973, cand s-a inceput si constructia unei cladiri instilul arhitectonic specific zonei si s-a demarat si actiunea de colectionare a unor pepite, instrumente si unelte folosite de localnici, cat si documente referitoare la istoria zonei si a satului Colti! In cinstea acestei zone, puteti savura si Colti Amber Ale, o bere perfecta a celor de la One Beer Later!

Tabara_de_sculptura_Magura

 Tabara de Sculptura

Traseul catre Tabara de Sculptura Magura
 
Com. Magura

Tabăra de sculptură Măgura a fost organizată în perioada 1970 - 1985. Inițiativa a aparținut sculptorului Gheorghe Coman, sprijinit de Uniunea Artiștilor Plastici din România, pentru a marca 16 secole de la prima atestare documentară a orașului Buzău.